VEJCE
VEJCE
Vejce naměkko
Vejce naměkko bez vaření!!! Položte ho asi 5 - 10cm od ohniště - dle žáru. Po 2 min. ho opatrně otočte. Dávejte dobrý pozor - až se na něm objeví první kapka, bude vejce akorád.
Vejce na rožni
Nožem opatrně propíchněte vejce na obouch koncích a navlékněte ma rožen. Opékejte nad ohněm asi 3 min.
Vejce na kameni
Najděte si mírně prohloubený kámen, dobře ho očistěte a hod'te do ohně. Dejte trochu másla a rozklepněte vajíčko jako na pánev.Pracujte však rychle, aby kámen nevychladl.
Plněný brambor
Seřízněte vršek neoškrábané brambory, ale nezahod'te ho. Vydlabejte vnitřek a nalijte do ní syrové vejce. Přiklopte, zabalte do kousku alobalu a zahabejte do horkého popela.